Pratite nas:

IVF Tretman

IVF Tretman

IVF je metoda asistirane reprodukcije pri čemu se jajna stanica i spermatozoid oplode u laboaratoriji izvan samog ljudskog tijela , te se potom dobijeni embrion vraća natrag u materničnu šupljinu.

Zamrzavanje embrija​

Metoda krioprezervacije embriona i njihovog čuvanja po pravilu se koristi prilikom svakog ciklusa asistirane oplodnje, prilikom kojeg nastane veći broj zdravih embriona nego što je potrebno za embriotransfer.

Sperm washing

Sperm washing (eng.) je metoda čišćenja sperme i izdvajanja jedinstvneih spermatozoida. Ovaj proces se često obavlja zbog sprečavanja raznih komplikacija pri procesu oplodnje, te sprečavanja širenja raznih infekcija i bolesti.
Proces se obavlja u istoj laboratoriji gdje se i radi zamrzavanje i oplođivanje zrelih jajnih ćelija.

Inseminacija (IUI)

Inseminacija je jedan od načina medicinski potpomognute oplodnje. Ovo je prva i najjednostavnija stepenica, a zapravo je unošenje ejakulata partnera u tijelo partnerice. Više o inseminaciji.

Zamrzavanje spermatozoida

Zamrzavanje spermatozoida je procedura koja omogućava dugoročnu, skoro neograničenu prezervaciju muških polnih ćelija.
Krioprezervacija spermatozoida ne smanjuje njihov kvalitet, tako da se u svrhe asistirane oplodnje može uspešno upotrebiti kako zamrznut, tako i sveže uzet uzorak sperme.

Genetska dijagnostika (PDG)

Najveća želja svakog roditelja je da im beba bude zdrava. Zahvaljujući PDG i skriningu embriona možemo da otkrijemo probleme na vrijeme.

Genetske anomalije su čest uzrok ranih spontanih pobačaja u prvom tromjesečju trudnoće. Preimplantaciona dijagnostika nam pomaže da spriječimo takve gubitke.

NGS dijagnostika

NGS prestavlja najnovije tehnološke preimplantacijsko genetsko testiranje.

NGS omogućava da se pregleda svih 23 para hromozoma na svim nivoima i sa boljom rezolucijom. Važnost obavljanja ovog testa se ogleda u kvalitetnom procesu IVF tretmana, gdje se pokušavaju smanjiti svi rizici koji se mogu predvidjeti.

Embrio pooling

Embrio pooling je proces prikupljanja zrelih jajnih ćelija kod partnerice.

Izazov predstavlja kada se partnerica nalazi u dobnom periodu iznad 40 godina i potrebno je da se prikupe što kvalitetnije jajne ćelije za proces oplodnje.

Jajne ćelije se skupljaju kroz određeno vrijeme, bivaju oplođena u obliku embrija, a zatim vitrificirana.

Embrio transfer

Embrio transfer predstavlja poslednji korak u IVF proceduri.
Embriotransfer je vraćanje embriona u matericu i obavlja se jedan i po do tri dana posle aspiracije jajnih ćelija, sve dok embrion ne dostigne stadijum “blastocista”.

Ovaj postupak ne traje dugo i nije bolan.

Molimo da popunite formu i uskoro ćemo vas kontaktirati.