Pratite nas:

Andrologija

Andrologija

Andrologija je nauka koja se bavi „zdravljem muškaraca“, tj.oboljenjima specifičnim za muškarce, te uključuje probleme vezane uz erektilnu disfunkciju, prijevremenu ejakulaciju, mušku neplodnost i spermatogenezu, „muško starenje“ ili andropauzu, prirođene ili stečene zakrivljenosti penisa, kao i neke druge urološke probleme specifične za muški spol.

Zdravlje muškaraca je jednako bitno kao i zdravlje žena, te upravo iz tog razloga Bona Dea klinika pruža usluge:

Spermiogram

Analizom sjemena mjeri se njegova količina, te broj i kvaliteta spermija. Spermiogram je obično jedan od prvih testova koji se rade kako bi se utvrdilo postoji li kod muškarca problem zbog kojeg je otežano začeće djeteta. Preporučljivo je dva do sedam dana prije analize sjemena suzdržati se od seksualnih aktivnosti koje rezultiraju ejakulacijom, što će osigurati najveći broj spermija u ejakulatu i povećati pouzdanost rezultata testa.

TESE i micro TESE test

Pri konvencionalnom TESE testu, napravi se mala incizija na ciljanom testisu te se lokalno uzme biopsija. Konvencionalni TESE test ima veću vjerovatnoću da pronađe spermu čak i prilikom opstruktivne azoospermije, bilo da je stanje kongenitalno ili stečeno. 

MicroTESE se obično provodi u općoj, a ne u lokalnoj anesteziji. Mali odjeljak se otvara putem reza tako da se može vizualizirati cijela površina testisa. Iako je rez velik, njegovo mjesto minimalizira pritisak na testise i post-oporavak.

Molimo da popunite formu i uskoro ćemo vas kontaktirati.