Pratite nas:

Ginekologija

Ginekologija

Uslugu ginekologije koju nudi Bona Dea klinika predstavlja najsavremeniji način zaštite zdravlja usmjeren ka svim ženama. Tim stručnjaka Bona Dea klinike vam pruža sve vrste pregleda kod ginekologa, kako godišnjih, tako i papa testa, pomoć i savjete pri izboru različith metoda za planiranje porodice i vaše zdravlje.

Ginekologija

Očuvanje reproduktivnog zdravlja počinje od Vas, završava sa odgovornim ljekarima.

Upravo to želimo Vama, odgovoran tim koji će se pobrinuti da sve što Vam je potrebno bude dostupno i kvalitetno.

Dopustite da mi budemo čuvari vašeg reproduktivnog zdravlja.

Hladna konizacija

Konizacija grlića maternice ili vrata maternice je hirurški zahvat kojim se odstranjuje promijenjeni dio grlića maternice u obliku konusa ili stošca.

Nakon zahvata ćete se odmarati u prostoriji za oporavak oko 4 sata – nakon toga možete biti pušteni kući.

Papa test

PAPA test se uobičajeno radi sedmog dana nakon menstruacijskog ciklusa, kako bi interpretacija nalaza bila adekvatna.


U pravilu, prvi PAPA test svaka žena bi trebala uraditi nakon što stupi u spolni odnos sa partnerom, a nakon toga, ukoliko je zdrava, dovoljno je jednom godišnje, kako bi se ustanovilo ukoliko postoje neke anomalije na vratu maternice, infekcije ili rak grlića maternice.

Krioterapija

Krioterapija je efikasna ginekološka metoda, minimalno invazivna i učinkovita metoda liječenja dobroćudnih, premalignih i zloćudnih promjena kože.


Izvodi se s ciljem kako bi se uklonile abnormalne ćelije i to samo površni sloj ćelija, koji je patološki izmijenjen, dok očuvanje bazalnog sloja omogućava proces regeneracije u potpunosti.

Ugradnja i vađenje spirale

Spirala ili intrauterini uložak IUD se sastoji od plastičnog komadića koji je svojim oblikom prilagođen unutrašnjem izgledu maternice.


Obložen je bakrenom žicom (bakrena spirala) ili je uložen u hormonski (gestagenski) cilindar. Ekstrakcija (vađenje) spirale je podjednako brza i sigurna procedura kao i njena ugradnja.

SHG test

SHG je skraćenica za sonohisterogram, infuzijski sonogram (također poznat kao SIS) koji se izvodi u Bona Dea klinici.


Ovaj postupak počinje kao transvaginalni ultrazvuk s dodatkom polaganog uvođenja fiziološke otopine u maternicu. SHG se koristi za procjenu abnormalnosti maternice i endometrija (sluznice maternice) kao i drugih poremećaja.


SHG je neinvazivni postupak koji ne uključuje zračenje i kontrastnu boju.

Molimo da popunite formu i uskoro ćemo vas kontaktirati.