Pratite nas:

Slavimo osnaživanje i zdravlje pripadnica ljepšeg spola

Klinika “Bona Dea”, jedna od savremenijih klinika za vantjelesnu oplodnju, otvorena je u glavnom bh. gradu u septembru prošle godine, a 7. marta 2019. u “Avaz Twist Toweru”. Čelnici ove klinike, u saradnji s “Ladies In” magazinom, odlučili su praznik žena učiniti posebnim. Naime, iskoristili su 8. mart kako bi slavili osnaživanje i zdravlje pripadnica ljepšeg spola. Ponosni su što su svoju kliniku otvorili u Sarajevu, te pomogli brojnim parovima kako bi se ostvarili u najvažnijoj životnoj ulozi – roditeljstvu.

Tu smo za sve naše pacijente! Radi se o personaliziranim postupcima jer svaka žena nije ista i svaki problem nije isti. Nas izdvajaju od drugih i vraćaju nadu velikom broju pacijenata koji se bore s neplodnošću. Odlučili smo pokazati šta smo napravili vama, jer ovo je naš projekt, ali vaša klinika. Pozvali smo medije i drage ljude da u ugodnom druženju porazgovaramo, podijelimo iskustva i samo razgovorima pomognemo pacijentima koji imaju problem da potraže rješenje. Zato je slogan klinike: Vaše čekanje završava ovdje.

– izjavio je vrhunski stručnjak i direktor klinike dr. Ali Mesut, koji je pomogao da na svijet dođe 600 beba u BiH

Poznati su podaci koliko je problem infertiliteta u porastu u svijetu. Pretpostavlja se da se svaki četvrti par suočava s njim, a naša zemlja se, nažalost, uklapa u ovu statistiku. 

Čelnici ove klinike upravo iz tih razloga odlučili su BiH osigurati jednu modernu kliniku napravljenu po evropskim i svjetskim standardima.

Mi smo osmislili program kada smo kroz veliki broj naših pacijenata shvatili da je borba s neplodnošću zapravo borba s vremenom. I to ne jer vrijeme odmiče, nego zato što se mijenja stil življenja, a to znači da odlaze i prijatelji koji su dobili djecu, odlaze zajedničke obaveze, rođendani, slavlja, ljetovanja, odlaze druženja, porodice… To je kompleksan problem koji traži intenzivno posvećivanje doktora, sestre i embriologa, te mnogo razgovora s pacijentima. Svaki pacijent je poseban, to uvijek imamo u glavama, jer je ključ uspjeha u ovakvim metodama.

– istakao je dr. Ali, ekspert u liječenju kompleksnih slučajeva neplodnosti.

Da timski rad vodi do najboljih rezultata dokazuje i voditeljica laboratorija u “Bona Dea” klinici, embriologinja, dr. Nursen Mesut, koja je svoje znanje usavršila u najboljim svjetskim centrima.

Klinika pruža sljedeće usluge: tretiranje neplodnosti, procjena ženske i muške neplodnosti, indukcija ovulacije, inseminacija, IVF (in vitro fertilizacija), mikrofertilizacija (ICSI), Assisted Hatching (AH), preimplantaciona genetska dijagnostika (PGD), zamrzavanje i skladištenje embrija i jajnih ćelija, liječenje muške neplodnosti (mikrohirurška testikularna ekstrakcija sperme (TESE), mikrohirurška aspiracija spermina iz pasjemenika (MESA), estikularna sperm aspiracija (TESA), ginekološki operativni zahvati, praćenje trudnoće, te endoskopske operacije – laparaskopija i histeroskopija.

Svim prisutnim obratila se i Indiana Huskić-Šabanović, aktivistica i predsjednica Udruženja “Fertlitas”, grupe koja okuplja entuzijaste koji nastoje učiniti društvo toplijim mjestom za neke nove generacije. Njihova misija je senzibilizacija društva i destigmatizacija parova koji imaju problem sa začećem.

Neplodnost je u većini slučajeva izlječivo stanje ako reagirate na vrijeme. Stoga bih apelirala na sve parove kod kojih ne dolazi do spontanog začeća u periodu od godinu nezaštićenih odnosa, tj. u periodu od šest mjeseci, ako je žena starija od 35 godina, da ne gube vrijeme i da potraže pomoć ginekologa sa subspecijalizacijom iz humane reprodukcije. Najveći problem koji neplodnost sa sobom nosi nije nedostatak novca već vremena u kojem vam otkucava biološki sat. Bez obzira na to koliko teško nekada bilo, ipak je najlakše odustati. Zato stisnite zube i borite se za neko svoje Sunašce! Iskoristila bih priliku da pozovem sve one koji imaju problem sa začećem da nam se jave putem naše Facebook stranice i pitaju sve ono što ih zanima, a eventualno im je neugodno o tome razgovarati sa prijateljima.

– istakla je Indiana.

“Ladies In” magazin, koji inače slavi sve ženine uspjehe, uputio je veliku podršku ovoj klinici.

Avaz.ba

Kontakt informacije

Molimo da popunite formu i uskoro ćemo vas kontaktirati.