Pratite nas:

Redovan ginekološki pregled

Ginekološki pregled je dovoljno zakazati za jednom godišnje, naravno ukoliko ne postoje indikatori koji upućuju na češće ginekološke preglede. Redovni ginekološki pregledi su važni jer se tako na vrijeme mogu primijetiti i najmanje promjene koje ukazuju na bolest reproduktivnog sistema, a samim tim se mogu brzo i uspješno liječiti i izliječiti.

Idealno vrijeme za ginekološki pregled je osmi do dvanaesti dan menstrualnog ciklusa.

Češći ginekološki pregledi se preporučuju kod pojave slijedećih problema: ako primijetite promjene u menstrualnim krvarenjima (učestalost, obilnost, bolnost), kod bolova u donjem abdomenu, pojačanog vaginalnog iscjetka, kao i abnormalnog nalaza PAPA testa. Češće kontrole potrebne su i ukoliko koristite hormonsku terapiju, imate intrauterine uložak ili spiralu, te ukoliko ste trudni.

Posjeta ginekologu nakon ulaska u menopauzu i prestanka menstrualnih krvarenja je neophodna.

Ukoliko planirate redovan ginekološki pregled naručite se u vremenu kada nemate menstrualno krvarenje, osim ukoliko imate problema sa nepravilnim menstrualnim krvarenjem te radi toga morate odmah doći na pregled.

Bona Dea klinika je tu da se pobrine da vaše iskustvo bude ugodno te da usluga bude kvalitetna i prilagođena vašim potrebama.

Tim Bona Dea klinike

#NisteSami

Kontakt informacije

Molimo da popunite formu i uskoro ćemo vas kontaktirati.