fbpx

Brinemo o vašem zdravlju

Stop Covid

bS obzirom da smo svi upoznati sa situacijom u svijetu, ali i u našoj državi, trudimo se koliko je moguće zaštititi pacijente/ice i uposlenike/ice Bona Dea IVF Klinike od širenja virusa COVID-19.

Pri ulasku, osoblje Bona Dea Klinike izmjerit će svakom pacijentu temperaturu pomoću beskontaktnog toplomjera, te postaviti nekoliko pitanja koja je preporučila ESHRE Organizacija (European Society of Human Reproduction and Embryology). Na ulazu možete pronaći dezinfekciona sredstva, koja služe za dezinfekciju ruku.
U svakoj prostoriji u kojoj borave pacijenti (kancelarije doktora, sobe za preglede, odjel finansija..) nalazi se UV CLEANER RECIRCULATOR koji u sebi ima po dvije UV lampe. Ono što posebno naglašavamo je da su u potpunosti sigurni i da ne ispuštaju UV zrake, te samim tim nisu štetne po zdravlje čovjeka, a vrše kružnu dezinfekciju zraka u prostoriji.


Sobe u kojima borave pacijenti prije i nakon završetka procedure u operacionoj sali, nakon svakog pacijenta se temeljno očiste i dezinfikuju, te se uključi mobilna (pokretna) UV lampa koja će potpuno dezinfikovati sobu. Prostorija za davanje uzorka za analizu spermiograma se također nakon svakog pacijenta očisti i dezinfikuje, te se uključi mobilna UV Lampa.

Operaciona sala ima HEPA Filtere (HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) je najefikasniji filter koji je danas dostupan. Uspijeva zadržati čak 99,97% i najmanjih čestica veličine 0,3 mikrona. Njegov izgled podsjeća na čvršći papir ispresavijan u harmoniku (cik-cak), ali je zapravo napravljen od staklenih vlakana.
Njegove prednosti su što uklanja mnoge štetne čestice u bilo kojem zatvorenom prostoru,kao što su parašina, grinje, polen, perut, buđ. Posebno je značajno što ne proizvodi ozon, kao ni druge štetne nusproizvode ) koji rade neprestano tj. 24h dnevno.
Svaki dan, po početku rada se dezinfikuje cijela klinika i sprema za rad. U svakoj prostoriji se nalaze sredstva za dezinfekciju kojima se možete poslužiti.

Zbog preventivnih mjera, sprječavanja stvaranja većih skupova ljudi u zatvorenom prostoru, pacijenti se mole da pratnja sačeka ispred klinike ili se eventualno spusti u čekaonicu koja se nalazi naprizemlju.

Vaša Bona Dea